Mijn favoriete producten,  Reviews

Impulss 1 Step Gel Polish | Review

Zoals jullie weten ben ik dol op het doen van mijn eigen nagels. Vroeger deed ik dat altijd met nagellak maar sinds september 2019 ben ik overgestapt op gelpolish. Ik heb geen opleiding gehad en daarom doe ik uitsluitend mijn eigen nagels. In het kader van een samenwerking met Anvy.nl mocht ik in 2020 een voor mij nieuw gelpolish merk testen ; Impulss 1 step gel. In deze blog vertel ik jullie wat meer over mijn ervaring met het merk door de jaren heen en hoe je deze gelpolish gebruikt.

Je heb de gelpolish van Impulss vast al eens bij Kruidvat in de schappen gezien of online via Anvy. Ik moet zeggen dat ik zelf nog niet veel van wist van dit merk, dus toen ik voor de samenwerking iets mocht uitkiezen wist ik meteen wat ik wilde testen , de kleur Jeans Blue. Toen ik de kleur voor het eerst op mijn nagels deed, was het meteen liefde op het eerste gezicht. Het pigment verbaasde mij meteen, na 1 laagje was het eigenlijk al zo goed als dekkend. Ook lakte het kwastje erg fijn, er bleef niet teveel gel aan plakken waardoor je ook niet zo snel knoeit. De lak is redelijk dun van structuur en ook dat maakt het lakken een stuk makkelijker.

Normaal heb je bij het aanbrengen van gelpolish altijd een base en topcoat nodig, maar bij dit merk niet. De lakjes van dit merk hebben een one step gel formule wat inhoudt dat de base/kleur/top allemaal al verwerkt zit in het flesje. Je hebt daardoor geen base/top nodig en alleen maar de kleur zelf. Dit maakt het niet alleen makkelijker, maar ook goedkoper om je eigen nagels te voorzien van een mooi kleurtje. Vanwege dit 3in1 systeem is het merk hierdoor bijzonder geschikt voor de beginners ( maar natuurlijk ook gewoon voor pro’s)

Van links naar rechts : Champagne Drip / Cotton Candy Dip / Dewberry / Winery

Voor het gebruiken van deze lakjes heb je wel een speciale LED lamp nodig waarmee je de lakjes “droogt”. Als je vaker je eigen nagels voorziet van gelpolish heb je natuurlijke allang een LED lamp in je bezit, mocht je dat nog niet hebben dan heeft Impulss daar een leuke oplossing voor. Ze bieden namelijk hun eigen LED lamp aan met een bijgevoegde powerbank en prep en removerkit zodat je ten alle tijden overal je eigen nagels kunt doen.


Je kunt de LED lamp kopen samen met een prep en removerkit, maar ook als onderdeel van een starterskit. Mocht je door je prep en remover spulletjes heen zijn, dan kun je deze gewoon als losse set nabestellen.

Onderstaande producten kun je terug vinden in de doos van de LED lamp + Prep en Remover kit ;

LED lamp inclusief USB kabel
Powerbank 2600mAh inclusief USB kabel
5 bokkenpootjes
24 Remover pockets
12 Cleanser pads
1 Nagelvijl
Instructie boekje met foto’s
Garantiebewijs

Mocht je kiezen voor de starterskit dan zitten er ook nog 2 Impulss gellak kleuren in de doos.

Hoe gebruik je deze lakjes?

Hoe beter je voorbereiding, hoe mooier en langer de gelpolish op jouw nagels blijft zitten. Het loont zich dus om iets meer tijd uit te rekken voor het voorbereiden en lakken van je nagels. Dit geld ook voor het verwijderen van de gelpolish, waar je helaas nogal geduldig mee moet zijn om je nagels niet te beschadigen. Zoals eerder uitgelegd heb je geen base en topcoat nodig voor de lak, en dat bespaart een hele hoop moeite en tijd!

De Voorbereiding


Stap 1
Begin met het in model vijlen van je nagels. Er zijn verschillende vormen waarin je je nagels kunt vijlen. Zoek online bijv. eens naar Almond / Coffin / Square / Stiletto nagel voorbeelden voor wat inspiratie.
Stap 2
Duw voorzichtig je nagelriemen naar achter met de bokkenpootjes uit de prep en remover kit.
Stap 3
Maak je nagels vervolgens schoon met de bijgeleverde cleaners doekjes en laat ze aan de lucht drogen. Zorg dat je nagels vetvrij zijn om er zo voor te zorgen dat de gelpolish goed hecht aan de nagel. Raak je nagels dus niet meer aan na het schoonmaken!

De nagels lakken

Rol voordat je begint met lakken eerst het flesje heen en weer tussen je (warme) handen zodat de gelpolish goed gemengd is. Schud nooit met het flesje want zo komen er luchtbellen in en deze kunnen dan op je nagels tevoorschijn komen tijdens het uitharden (super zonde natuurlijk).Soms kan de lak een beetje splitsen als hij wat langer niet gebruikt is. Bij gelpolish met glitter kunnen de glitters naar de bodem zakken. Met het rollen zorg je er dus voor dat de glitters weer beter verdeeld zijn.

Begin eerst met het lakken van de 4 nagels aan je linkerhand ( de duim komt later want deze past niet tegelijk in de lamp)
Stap 1
Breng de gelpolish dun en in een lange vloeiende beweging aan op je nagels. Je kunt beter 2 of 3 dunne laagjes lakken ipv 1 dikke laag. Neem ook de vrije rand van de nagel mee om er voor te zorgen dat de lak daar niet loslaat. Mocht je een beetje geknoeid hebben op de huid rondom de nagel, haal dit dan eerst weg voordat je de lak gaat uitharden!
Stap 2
Sluit de LED lamp aan op een USB-poort. Leg je vingers goed plat en uit elkaar in de lamp zodat de gel overal goed kan uitharden. Zodra je je hand in de lamp legt, gaat deze vanzelf aan. Als de gel is uitgehard ( na 60 sec.) gaat de lamp vanzelf weer uit.
Stap 3
Breng indien gewenst nog een 2e of zelfs 3e laagje aan op de nagels en hard deze op dezelfde manier uit als het 1e laagje.
Stap 4
Herhaal bovenstaande stappen daarna voor de 4 nagels aan je rechterhand. Als laatste kun je dan beide duimen lakken en uitharden in de lamp. Hierna ben je helemaal klaar en kun je genieten van schitterende nagels die ongeveer 10-14 dagen blijven zitten.

Cotton Candy Dip

De gelpolish verwijderen

Het kan voorkomen dat er stukjes gelpolish van je nagel af zijn, of dat er een stukje loszit. Het is belangrijk om hier NIET aan te gaan pulken/trekken want zo beschadig je de nagel!

Stap 1
Vijl de bovenkant van je nagels voorzichtig met de bijgevoegde vijl. Je hoeft eigenlijk alleen maar de glans eraf te vijlen (er komen dan allemaal kleine krasjes op de gelpolish). Let op dat je niet door vijlt tot op je eigen nagels om beschadigingen te voorkomen.
Stap 2
Open de bijgevoegde remover pocket aan de rand. Leg het vochtige gedeelte goed recht op je nagel. Wikkel de pocket strak om je vinger, beginnend bij de zijkanten. Buig dan de rand van de pocket om zodat deze strak om je vinger zit. Herhaal deze stappen bij alle nagels
Stap 3
Laat de nagels minimaal 10 minuten weken in de remover pockets. Kijk na deze 10 minuten of de gelpolish loslaat, is dit niet het geval? week dan nogmaals 10 minuten ( ik zei toch dat het een kwestie van geduld is.. )
Stap 4
Verwijder de remover pockets van je vingers. Verwijder vervolgens de zacht geworden gelpolish met een bokkenpootje. Doe dit voorzichtig om je natuurlijke nagels niet te beschadigen.
Stap 5
Als alle gelpolish verwijderd is, was dan goed je handen onder de kraan. Je kunt er nu voor kiezen om er meteen een nieuw kleurtje op te doen (begin dan gewoon weer met de voorbereiding, en daarna het lakken enz.) of om je nagels gewoon naturel te laten. Verzorg je nagels vervolgens met een lekkere nagelriem olie of een vettige handcreme.

Na het weken met remover (ik gebruik in dit filmpje niet de remover pocket’s)

Mijn eindoordeel over dit merk gelpolish

Ik gebruik deze gelpolish nu al sinds 2020 dus ik heb het over een lange periode getest. Ik ben zelf ontzettend tevreden over dit merk! Het brengt makkelijk aan, laat zich goed verwijderen (als je het op de juiste manier doet), en het blijft bij mij makkelijk 10 dagen zitten. Het assortiment aan kleuren wordt steeds groter, het is dus echt een merk wat zich constant verder ontwikkeld in mijn optiek.

Het merk is zeker geschikt voor beginners die graag thuis hun eigen nagels willen doen. Maar zorg er wel voor dat je, voordat je met gelpolish gaat werken, weet hoe je dit veilig doet! Als je onvoorzichtig te werk gaat kun je jouw nagels flink beschadigen en dat is zeker niet de bedoeling!

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes over dit merk, óf ben je op zoek naar inspiratie? Volg dan zeker Impulss en Mij op Instagram!

Veel liefs, Stephanie

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen om te testen, en aan jullie te laten zien. Alle reviews zijn niet gesponsord en 100% eerlijk.

7 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.