Ehlers-Danlos Syndroom

Het is tijd voor een nieuw begin…

Lieve lezers, zoals jullie gemerkt hebben is het de afgelopen 2 jaar stil geweest op deze website.
Graag wil ik jullie laten weten waarom ik zolang afwezig ben geweest. Neem een kop thee of koffie met iets lekkers erbij, en ga er maar eens goed voor zitten want ik heb veel te vertellen..

Hoe het allemaal begon

In september 2019 heb ik deze website opgericht omdat ik ontzettend veel plezier had in het testen en reviewen van producten , het maken van mooie make-up looks en het showen van mijn zelfgemaakte gel manicures. Het leek mij leuk om deze passie met meer mensen te delen. En tadaaa mijn eigen website was geboren.

Vooral in 2020 werd het bereik op de website en mijn Instagram steeds groter. Dat resulteerde in meerdere samenwerkingen met o.a kleine webshops en gellak merken. Ook had ik het geluk dat sommige PR bedrijven mij een aantal producten wilden toesturen. Ik had onwijs veel plezier in het testen van de producten en het maken van mooie foto’s. Het schrijven van een bijbehorende blog vond ik lastig, maar gaande weg ging het mij steeds beter af.

Maar toen…

Ik zat inmiddels al sinds 2018 ziek thuis met verschillende gezondheidsklachten. En eerlijk gezegd, was het sinds mijn tienerjaren al een hele opgave om mee te draaien in de dagelijkse sleur van school, stages, werk en mijn privéleven. Gedurende het jaar 2020 werd mijn gezondheid met de maand slechter en daardoor werd het voor mij steeds moeilijker om mijn website en instagram bij te houden. Waardoor ik uiteindelijk heb moeten besluiten mijn blog te laten voor wat het was, om zo mijn kostbare energie in mijn eigen gezondheid te kunnen stoppen.

Geen enkele arts of professor wist wat er met mij aan de hand was. Het welbekende “het zit tussen je oren” & “ het komt door je overgewicht” werd meer dan eens benoemd. Eigenlijk kwamen er al meer dan 10 jaar allemaal losse puzzelstukjes, nietszeggende diagnoses en revalidatie trajecten voorbij. Ik heb al die jaren gezegd dat er iets niet klopte met mij, en dat er meer aan de hand was. Maar op mijn fysiotherapeut na, geloofde niemand mij.

In juni 2020 kreeg ik een kijkoperatie aan mijn knie omdat men dacht dat mijn meniscus mogelijk gescheurd was ( ik liep daardoor al een half jaar met 2 elleboog krukken). Maar dat bleek echter niet het geval te zijn, waar alle pijn en problemen dan wél vandaan kwam kon niemand mij vertellen. Maandenlang heb ik met mezelf in de knoop gelegen omdat de revalidatie na deze operatie erg zwaar was, en ik nog altijd niet kon lopen zonder krukken ondanks dat er volgens de orthopeed “niks” aan de hand was.

Alle puzzelstukjes werden aan elkaar gelegd

Ik kwam uiteindelijk via mijn eigen fysiotherapeut terecht bij een ergotherapeut voor het aanvragen van een kniebrace en binnen 10 minuten na mijn binnenkomst (en het doen van verschillende testjes) zei hij “ volgens mij heb jij een bindweefsel aandoening genaamd ehlers-danlos syndroom”. Ik stond letterlijk te klapperen met mijn oren. In mijn werk als doktersassistente had ik natuurlijk wel al eens gehoord hiervan, maar dan alleen over de extremere gevallen. Vervolgens legde hij mij uit dat er inmiddels 13! Verschillende vormen van dit syndroom bekend zijn en dat iedere patiënt anders is ( ik zal hierover in de toekomst iets meer vertellen ). HOE kon het, dat een ergotherapeut wél de puzzelstukjes aan elkaar kon leggen, maar bijv. een professor in het ziekenhuis niet?

Uiteindelijk heeft deze ergotherapeut er samen met mijn huisarts voor gezorgd dat ik binnen enkele weken terecht kon bij een revalidatie arts die gespecialiseerd is in bindweefsel aandoeningen. Op 4 Januari 2021 ( notabene op mijn 28e verjaardag ) was het dan zover, ik mocht langskomen op het spreekuur. EINDELIJK werd ik serieus genomen, kreeg ik de bevestiging dat ik niet gek was én kreeg het “beestje” eindelijk een naam ; Hypermobiel Ehlers-Danlos Syndroom.

De jaren 2021 én 2022 hebben dus voornamelijk in het teken gestaan van het zoeken naar de juiste hulp en zorg aangepast aan mijn diagnose. Vooral het jaar 2022 was voor mij en mijn partner zowel fysiek als mentaal een uitdaging ( op een later moment zal ik dit verhaal met jullie delen). Voor ik het wist waren er 2 jaren voorbij. 2 jaren waarin ik amper bezig ben geweest met mijn grootste hobby ; het testen en reviewen van cosmetica artikelen.

Een nieuw jaar, én een nieuw begin…

Inmiddels zitten we al bijna een maand in het jaar 2023 én ben ik sinds 4 januari lid van de flirty thirty club. Daarom heb ik besloten dat ik dit jaar meer bezig ga zijn met dingen die mij plezier en energie bezorgen, en minder met dingen die energie kosten. Daarom ga ik vanaf nu weer proberen actiever te zijn op deze website en mijn instagram. Ik ga mezelf geen doelen stellen, want mijn ervaring én gezondheid hebben mij geleerd dat ik die doelen constant moet bijstellen en dat is nogal confronterend. Ik ga dus gewoon doen wat ik leuk vind, wanneer ik daar zelf zin in heb! Deze website zal grotendeels blijven bestaan uit reviews , make-up looks en gel manicures. Máár, ik wil af en toe ook een inkijkje geven in mijn leven , en hoe het is om al op jonge leeftijd chronisch ziek te zijn.

Ik wil iedereen die zich de moeite heeft gedaan om dit lange bericht te lezen heel erg bedanken!

Veel liefs , Stephanie

Deze is speciaal voor mensen die net zoals mij chronisch ziek zijn, vergeet vooral niet dat je meer bent dan alleen je ziekte!

10 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.