Reviews

Hada Labo – Goku-jyun Emulsion | Review

Een tijdje geleden kreeg ik van Murasaki een heerlijk pakket toegestuurd met Japanse skincare. Iets dat voor mij totaal nieuw is, maar waar ik wel heel erg nieuwsgierig naar was. Ik kreeg o.a. de Goku-jyun Emulsion van het merk Hada Labo. Dit product heb ik de afgelopen 2 maanden uitgebreid getest en bij deze wil ik jullie graag iets meer vertellen over het product en mijn ervaring hiermee.

De Hada Labo Gokujyun line is de 1e lijn van het merk. Hada Labo heeft in Japan al meerdere prijzen gewonnen waaronder; beste merk, beste moisturiser, beste new product. Deze emulsion heeft maar liefst 13 jaar achter elkaar gewonnen als bestverkochte emulsion in Japan. Superleuk dus dat je dit product nu gewoon in Nederland kunt kopen.

Een emulsie is eigenlijk hetzelfde als een lichte moisturiser. Je kunt het op zichzelf gebruiken maar bijv. ook onder een crème als extra hydratatie. Wanneer je een vettige huid hebt, is een dunne moisturiser of een gel achtige crème vaak fijner dan bijv. een hele dikke crème. Maar ook wanneer je een droge huid hebt, en juist een extra boost wilt, is dit fijn om te gebruiken. Je zou dus kunnen stellen dat een emulsie voor ieder huidtype geschikt is.

Deze emulsie van Hado Labo bestaat uit maar liefst 3 soorten hyaluronzuur (ik wist eerlijk gezegd niet eens dat er meerdere soorten waren). De grootste kracht van hyaluronzuur is het binden van grote hoeveelheden vocht. De emulsie biedt daarom diepe en voedende hydratatie voor je gezicht én hals. Daarnaast is dit product vrij van alcohol, parfum en sulfaten, is dat voor mij een groot pluspunt is.

Ik heb deze emulsie de afgelopen 2 maanden iedere ochtend gebruikt na het reinigen van mijn gezicht en het aanbrengen van een serum of lotion. Na het 1e gebruik was ik eigenlijk al meteen fan.  Je kunt het product trouwens prima 2 maal daags gebruiken, maar voor de nacht heb ik persoonlijk liever een iets dikkere créme aangezien ik die overdag niet kan dragen. Ik heb zelf een gemengde/vette huid en ben daardoor totaal geen fan van dikke en zware crèmes overdag. Dit product sluit dus perfect aan bij mijn wensen. Mijn huid reageert heel goed op dit product. Vaak krijg ik van nieuwe skincare onzuiverheden, maar dat probleem heb ik nu gelukkig niet gehad.

De melkachtige emulsie heeft een lichte gel achtige structuur die meteen verkoelend en hydraterend aan voelt op de huid. Door de lichte structuur smeert het makkelijk uit, en wordt het snel opgenomen in de huid. Ideaal dus om overdag onder je make-up te dragen. Het product is heel licht en tegelijkertijd, mede door de ingrediënten die erin zitten, net zo rijk als een dikkere crème. Doordat de emulsie zo makkelijk uitsmeert heb je maar weinig nodig. De flacon van 140ml zal daarom zeer lang mee gaan, zelfs bij dagelijks gebruik. Omdat er geen parfum in het product zit ruikt het helemaal nergens naar. Dit is zeker voor de gevoelige huid een groot pluspunt.

Je zou denken dat deze lichte emulsie niet geschikt is voor bijv. de droge huid. Maar omdat er dus 3 soorten hyaluronzuur in verwerkt zitten (die zoals eerder gezegd vocht aantrekken in de huid) kun je dit product ook perfect gebruiken voor de droge huid.

Een fles van 140 ml is verkrijgbaar voor €17,95 via Murasaki Cosmetics. Ik ben absoluut positief verrast door dit product en raad hem dan ook zeker aan iedereen aan!

Liefs Stephanie

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen. Alle reviews zijn niet gesponsord en 100% eerlijk.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.