Reviews

Aveda Invati | Review

Al jaren ben ik op zoek naar een goede shampoo en conditioner voor mijn dunne haar. Van goedkope tot dure merken, alles is wel een keer voorbij gekomen. In maart van dit jaar besloot ik de Aveda Invati Advanced lijn te gaan testen. In deze review vertel ik je iets meer over de producten en mijn ervaring hiermee.

Mijn dunne haar is echt een doorn in mijn oog. Het is iets waar ik mij ontzettend voor schaam. Vooral de goedbedoelde opmerkingen hierover komen altijd hard binnen. Daarom ben ik echt bereid om alles te proberen, ook al is het om alleen maar een optisch resultaat te verkrijgen. Zoals eerder aangegeven ben ik in maart van dit jaar begonnen met het testen van de Aveda Invati lijn. Aveda geeft aan dat je het product minimaal 12 weken moet testen voor een optimaal resultaat. Inmiddels zijn we 5 maanden verder, en heb ik mijn flacon shampoo en conditioner opgebruikt.

Invati Advanced Exfoliating Shampoo

Wat zegt Aveda zelf over deze shampoo ;

Aveda Invati Advanced Exfoliating Shampoo reinigt, exfolieert en vernieuwt zachtjes de hoofdhuid, met van wintergroen afkomstig salicylzuur, en verwijdert opgebouwde resten die de poriën kunnen verstoppen. De voedende, kleurveilige formule reinigt het haar en ontklit ter bescherming tegen het afbreken tijdens het aanbrengen van shampoo. Zorgt voor een optimale basis voor dikker, voller uitziend haar

Het klinkt natuurlijk allemaal erg mooi, maar voor aanvang was ik nogal sceptisch hierover. Alle andere producten die ik ooit gebruikt heb, hebben hun belofte immers ook niet waar gemaakt. Toch merkte ik meteen na de 1e keer wassen al een drastisch verschil aan mijn haar. Het voelde heel schoon en verzorgd aan, ondanks dat ik maar heel weinig shampoo had gebruikt. Daarnaast leek het alsof mijn haar meer volume had, en was mijn haar makkelijker in model te krijgen. Zou deze shampoo dan toch werken?

De textuur van de shampoo

De shampoo heeft een heerlijk natuurlijk geurtje door de plant en bloemen extracten die erin verwerkt zitten. De geur bestaat o.a. uit lavendel, rozemarijn en geranium. Ik kan me voorstellen dat niet iedereen deze geur kan waarderen, maar ik vind hem erg lekker.

Helaas ben ik één van de ongelukkigen die iedere dag zijn haar moet wassen. Gelukkig is deze lijn van Aveda daar prima geschikt voor. Met de flacon van 200ml heb ik bijna 5 maanden gedaan! Zodra ik tussendoor een andere shampoo gebruikte, merkte ik meteen dat mijn haar dunner aanvoelde en uitzag. Ik ben echt verbaasd over de kwaliteit van dit product en het verschil dat het geeft aan mijn haar. Ik heb zelf geverfd haar en ondanks dat het een exfoliërende shampoo is veranderde het niks aan de kwaliteit van mijn haarkleur.

Een fles van 200ml kost bij Douglas €34,50 euro.

Invati Advanced Thickening Conditioner

Wat zegt Aveda zelf over deze conditioner ;

“Aveda Invati Advanced Thickening Conditioner verdikt direct en levert gewichtloze voeding die haar beschermt tegen het afbreken. Sterker haar van de wortel tot de puntjes dankzij aminozuren op natuurlijke basis die de bouwblokken van het haar nabootsen. Het haar ziet er de hele dag dikker en voller uit. Inavti™ betekent “verkwikken” in het Sanskriet en benut de kracht van Ayurveda – de oude Indiase Ayurvedische geneeskunst – om te helpen bij het verkwikken van de hoofdhuid als deze wordt ingemasseerd.

Voordat ik deze lijn ben gaan testen maakte ik eigenlijk nooit gebruik van een conditioner. Mijn dunne haar werd hier altijd nog dunner en slapper van. Ik was dus een beetje bang om deze conditioner dagelijks te gaan gebruiken. Maar omdat ik een optimaal resultaat wilde, ben ik het toch maar gaan proberen.

De textuur van de conditioner

De conditioner heeft dezelfde botanische geur als de shampoo. Zelf vind ik dat wel prettig, anders krijg je allemaal geurtjes door elkaar en dat is niet altijd even lekker. Meteen bij het eerst gebruikt merkte ik tijdens het uitwassen dat mijn haar een heel stuk zachter was geworden, en ik zag de bui natuurlijk al hangen. Tot mijn grote verbazing hing mijn haar niet slap langs mijn gezicht, maar had ik zowaar wat meer volume erin. Je hebt maar weinig nodig om alle haren te voorzien van een laagje. Ondanks dat Aveda niks zegt van een inwerktijd laat ik de conditioner toch altijd 1-2 minuten inwerken.

Een tube van 200ml kost bij Douglas €36,50 euro

Invati Advanced Scalp Revitalizer Haarspray

Wat zegt Aveda zelf over deze spray ;

“Aveda Invati Advanced Scalp Revitalizer vermindert haaruitval als gevolg van afbreken wat helpt om het haar dat u heeft langer te behouden. Als het eenmaal per dag wordt aangebracht, penetreert deze verkwikkende formule met de innovatieve melange van mandarijnschillen en Japanse duizendknoop het haar en stimuleert de aanmaak van keratine, een belangrijke bouwsteen van uw haar. Biologisch gecertificeerde amla heeft gelijk een verdikkende werking, en geeft het haar vanaf de aanzet een lift en onze gepatenteerde bio-gefermenteerde melange in combinatie met de Ayurvedische kruidenmelange met ginseng en gecertificeerde biologische kurkuma hebben een verkwikkende werking op de hoofdhuid als u dit inmasseert.”

Deze scalp treatment gebruik je als laatste stap na het wassen van je haar. Je gebruikt het één keer per dag, op droog of vochtig haar. Til je haar in gedeeltes op zodat je de spray direct op de hoofdhuid kunt spuiten. Spuit in totaal 16 keer, gelijkmatig over de hele hoofdhuid en masseer zachtjes in. Niet uitspoelen! Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik 16x sprayen wel erg veel vind. Zelf gebruik ik de spray alleen op de plekken waar mijn haar het dunste is.

De textuur van de spray

Ondanks dat de spray erg prettig en verkoelend aanvoelt op de huid vind ik het moeilijk te beoordelen of het daadwerkelijk iets doet. Na het eerste gebruik van de shampoo en conditioner merkte ik meteen verschil, maar met deze spray natuurlijk niet. Ik heb dit product de afgelopen maanden trouw iedere dag gebruikt. Toen ik deze lijn ging gebruiken kreeg je deze scalp treatment gratis bij aankoop van de shampoo en conditioner. Zelf zou ik deze spray niet opnieuw aanschaffen omdat het effect ervan voor mij niet bewezen is, en de spray erg duur is. Mocht ik hem ooit weer eens gratis erbij krijgen, dan zal ik hem natuurlijk gewoon gebruiken.

Een flacon van 150ml kost bij Douglas € 70,00 euro

De conclusie

Deze invati lijn van Aveda heeft mij positief verrast en daarom ben ik heel blij dat ik deze producten ben gaan testen. Ondanks dat de shampoo en conditioner aan de dure kant zijn, vind ik het zijn geld meer dan waard. De scalp treatment zal ik zoals eerder gezegd niet opnieuw aanschaffen want ik vind de prijs hiervan echt belachelijk hoog! Inmiddels ben ik bezig met mijn tweede verpakking en ik zal deze lijn in de toekomst blijven gebruiken.

Wil jij deze lijn zelf ook proberen, dan raad ik je aan even te wachten tot Douglas weer 25% korting heeft, of een speciale actie waarbij je de scalp treatment gratis erbij krijgt.

Veel Liefs Stephanie

Eén reactie

  • zo"e

    Wat super leuk om te lezen dit! Zelf werk ik in een aveda salon en vind ik alle producten zo fijn! De lijn is vernieuwd en er is een nieuwe shampoo en masker bij gekomen. De nieuwe shampoo is een lichtere versie van de oudere shampoo die dus nog geschikter is voor super fijn haar. Ook schuimt de invati light shampoo meer. (moet je van houden) Het masker is een heel fijn masker voor de hoofdhuid en het haar die exfolieert en verzorgt! Echt een top lijn is dit, en super fijn dat het zo goed voor je werkt! 🙂

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.