Mijn favoriete producten,  Reviews

Top 5 gezichtsmaskers | Favorieten

Ik ben echt dol op gezichtsmaskers! In de afgelopen jaren heb ik al een flinke stash verzameld. Ik vond dat het daarom tijd werd om mijn top 5 met jullie te delen.

The Body Shop tea tree night mask

Dit masker zit nog niet lang in mijn collectie maar is meteen na het 1e gebruik al een grote favoriet geworden. De afgelopen jaren heb ik al meerdere producten van de tea tree lijn gebruikt en daar ben ik zeer tevreden over. Ik was al een tijdje aan het twijfelen om dit masker aan te schaffen, en ik heb er absoluut geen spijt van. Dit masker helpt bij het aanpakken van de onzuiverheden in je huid zoals b.v. mee-eters en puistjes.

Dit masker is het niet hetzelfde als alle standaard maskers die je misschien kent. Het bijzondere aan dit masker is, dat je het aanbrengt voor het slapen gaan en daardoor ’s nachts als je lekker ligt te slapen zijn werk doet. Als je dit masker gebruikt, hoef je geen nacht crème meer aan te brengen. Je kunt dit masker ongeveer 2-3 keer per week gebruiken, of in het begin iets vaker als je veel onzuiverheden hebt.

Dit masker heeft een gelei-achtige structuur waardoor je het beste een klein spateltje (zoals op de foto) kunt gebruiken om een beetje uit het potje te halen. Je hebt maar heel weinig nodig, a little goes a long way met dit masker. Na het aanbrengen voelt het masker heerlijk verkoelend aan op de huid. Laat het masker eventjes intrekken voordat je na bed gaat, anders zit al de helft aan je kussen en dat is zonde! In de ochtend kun je je gezicht reinigen zoals je gewend bent.

Een potje van 75ml kost €14.00 euro bij The Body Shop.

The Body Shop himalayan charcoal mask

Dit masker gebruik ik inmiddels al ruim 2 jaar. Vorige maand ben ik begonnen aan mijn 3e potje! Zowel ik als mijn partner zijn fan van dit klei masker, daardoor gaat een potje wat sneller leeg dan normaal. Dit maskers zorgt voor een intense reiniging van je gezicht en laat daarna een glow achter.

Dit masker kun je ongeveer 2-3 keer per week gebruiken. Doordat het klei masker opdroogt na het aanbrengen kan je huid wat droog aanvoelen na gebruik. Ik raad je daarom aan om nadien een goede vochtinbrengende crème te gebruiken met bijv. hyaluronzuur erin. In het masker zitten allemaal kleine stukjes houtskool die tevens fungeren als een scrub bij het afhalen van je masker.

Breng het masker met je vingers of een kwast gelijkmatige aan op je gereinigde gezicht en laat daarbij de huid rond je ogen en lippen vrij. Laat het masker 5-10 minuten intrekken en spoel het vervolgens af met warm water, maak daarbij ronddraaiende bewegingen om je huid zachtjes te scrubben met de stukjes houtskool. Doordat er in dit masker ook tea tree verwerkt zit voelt je huid heerlijk verkoelt aan na gebruik.

Een potje van 75ml kost €20.00 euro bij The Body Shop.

The Body Shop nicaraguan coffee mask

Dit masker zit sinds 2019 in het assortiment. Als echte coffee én facemask lover moest ik dit masker natuurlijk hebben! Dit verkwikkende masker is echt een aanrader om in de ochtend te gebruiken. Het werkt hetzelfde als een sterke kop koffie om wakker te worden , maar dan voor je huid. Ideaal!
Het masker werkt verwarmend, mild scrubbend en reinigend. Het resultaat? Een frissere teint, minder zichtbare poriën en een uitgeruste uitstraling.

Het masker heeft een heerlijke koffiegeur en een rijke textuur. De stukjes koffieboon die in het masker zitten werken daarnaast als scrub bij het afhalen van je masker, het is dus eigenlijk een 2in1 product. Dit masker kun je 2-3 keer per week gebruiken, net zoals de meeste maskers.

Dit masker kun je het beste aanbrengen met een kwast. Tegenwoordig heb je van die speciale face mask brushes, maar een gewone make-up kwast werkt net zo goed. Je zou het ook met je vingers kunnen aanbrengen , maar ik vind dat het masker te zeer aan je vinger blijft plakken , en dit geeft een enorme knoeiboel. Het masker heeft 5-10 minuten nodig om in te trekken. Voordat je het masker van je gezicht haalt met warm water, kun je met ronddraaiende bewegingen je gezicht scrubben met de koffie deeltjes. Je huid ziet er echt stralend, fris én wakker uit. Je bent nu helemaal klaar om je dag goed te beginnen!

Een pot van 75ml kost €20.00 euro bij The Body Shop.

Commedeux #discoskin masker

Dit masker kreeg ik vorig jaar in mijn limited editon goodiebox van cosmopolitan, en sindsdien ben ik fan. Dit masker exfolieert je huid door middel van AHA (alfahydroxyzuren, bijv. glycolzuur en melkzuur). Dit zorgt ervoor dat je huid tot diep in de poriën gereinigd wordt. Het masker heeft zijn naam te danken aan de holografische shine die je op onderstaande foto goed kunt zien. Je ziet er heel feestelijk uit met dit masker op je gezicht!

Het masker zorgt ervoor dat je huid diep gereinigd wordt, daardoor verkleint het je poriën en ziet je huid er stralender en fris uit. Het is ook heel geschikt voor mensen met een grove textuur, omdat dit masker ervoor zorgt dat je huid gelijkmatiger wordt.

Dit masker laat zich net zoals het coffee masker het beste aanbrengen met een kwast. Ook deze textuur is erg ‘plakkerig’ en daarom lastig aan te brengen met je vingers. Je laat dit masker 10-15 min inwerken. Iets wat ik heel fijn vind, is dat dit masker een verwarmend element heeft. Daardoor is dit masker bijzonder lekker in de winter als je het koud hebt.
Wil je nóg meer weten over dit masker? Lees dan de review die ik eerder schreef over dit product.

Een potje kost €27.00 euro via Commedeux. TIP: Je krijgt nu tijdelijk 20% korting met de code “GOODIEBOX” daarnaast krijg je ook nog een gratis Liplove Rose t.w.v. 18 euro.

Clay and Glow pink clay mask

Over dit masker heb ik al eens een uitgebreide review geschreven. Tóch wil ik dit masker nog een keer in het zonnetje zetten! Ik gebruik het masker nu sinds augustus 2019 toen ik het product mocht testen van We Are Eves. Nog steeds ben ik fan van dit masker, alleen gebruik ik het nu op een andere manier. Voorheen deed ik dit masker over mijn hele gezicht, terwijl ik het nu vooral gebruik als spot treatment op de plekken waar ik de meeste onzuiverheden heb.

Dit roze kleimasker is zelfs geschikt voor mensen met een zeer gevoelige huid. Iets wat je niet zou verwachten als je aan een klei masker denkt. Het zorgt er o.a. voor dat je poriën minder zichtbaar worden en je huid krijgt een gezonde glow. Je kunt dit masker afhankelijk van je huidtype 2-3 keer per week gebruiken. Als spot treatment mag je het vaker gebruiken

In de grote pot van 130 gram zit een kleine kwast meegeleverd. Ontzettend handig om je masker mee aan te brengen. Je kunt dit masker over je gehele gezicht aanbrengen (laat de huid rondom je ogen en mond vrij). Na het aanbrengen laat je het masker 10 minuten inwerken. Verwijder het masker vervolgens met een washandje en warm water. Daarnaast is dit masker uitermate geschikt als spot treatment waardoor je puistje sneller uitdroogt en verdwijnt. Breng een kleine hoeveelheid aan op b.v. een puistje en laat het gedurende 10-30 minuten goed inwerken.

Een pot van 130 gram kost €39.95 euro en een pot van 65 gram €25.95 euro via Clay and Glow. TIP : Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief krijg je 10% korting op je aankoop!

Ik hoop dat jullie dit artikel met veel plezier hebben gelezen, en dat jullie wellicht een of meerdere maskers zelf gaan uitproberen!

Veel Liefs, Stephanie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.