Mijn favoriete producten

Parfum top 5 | Favorieten

Naast mijn liefde voor make-up en skincare, ben ik ook dol op lekkere geurtjes. In de afgelopen jaren heb ik een behoorlijke collectie aan parfums verzameld. In deze blog deel ik graag mijn top 5 geuren met jullie!

Chanel Chance eau Tendre

De geur beschrijving volgens Chanel
Een bloemig, fruitig parfum waarin het groenige en fruitige akkoord van grapefruit en kweepeer, de zachtheid van jasmijn, en de volheid van witte muskus in harmonie samenkomen. Een parfum vol van tederheid en zachtheid, met een poëtisch karakter.

Dit is mijn absolute favoriet. Deze eau de toilette zit sinds 2018 in mijn collectie. Zoals je kunt zien heb ik deze grote flacon van 100ml al best vaak gebruikt. Dit is echt zo’n geur die nergens anders op lijkt. Als iemand langs mij loopt die deze geur draagt, weet ik meteen dat het eau tendre is.
Deze eau de toilette blijft de hele dag goed en duidelijk aanwezig, zonder echt te sterk te zijn. Normaal gesproken zou je dit niet verwachten van een EdT, maar deze variant is net zo sterk als een parfum. De geur blijft ook heel goed zitten in b.v. kleding, vaak dagen na gebruik kun je nog steeds goed ruiken dat ik deze eau de toilette heb gedragen.
Deze EdT is niet goedkoop in aanschaf, maar naar mijn mening is hij zijn geld absoluut waard. Voor deze flacon van 100ml betaal je bij Douglas €120.54 euro. Hij is vaker in de aanbieding, dus mijn tip is om daar even op te wachten mocht je hem willen aanschaffen.

Chanel Coco Madamoiselle

De geur beschrijving volgens Chanel
Een oriëntaals parfum met een heel eigen karakter en een verrassende frisheid.
Sprankelend frisse noten van sinaasappel prikkelen de zintuigen. Het lichte, sensuele hart onthult transparante akkoorden van jasmijn en roos. In het karakter komen pure accenten van patchouli en vetiver tot uitdrukking en benadrukken het verheven silhouet van de compositie.

Coco Madamoiselle is voor mij een échte klassieker. Deze parfum zit in mijn collectie sinds 2013. Mijn flacon van 50ml is bijna leeg en daarom gebruik ik hem de laatste tijd niet meer zo vaak, omdat ik bang ben dat hij op gaat.
Dit is ook weer zo’n geur die nergens anders op lijkt. Iedereen die een beetje van parfum houdt kan deze geur overal makkelijk tussen uit halen. Van deze geur zijn meerdere varianten beschikbaar ; EdP , EdT en Parfum. Zelf heb ik de EdP variant omdat deze nét wat sterker is dan EdT.
De geur blijft de hele dag prettig aanwezig waardoor het zuinig in gebruik is. Deze flacon EdP van 50ml kost bij Douglas €100,97 euro. Ook deze geur is vaker in de aanbieding.

My Burberry Blush

De geur beschrijving volgens Burberry
Deze geur, die is ontworpen door parfumeur Francis Kurkdjian en Christopher Bailey, opent met geglazuurde granaatappel en frisse citroen. Hartnoten van delicate rozenblaadjes worden uitgelicht met appel en de geur wordt afgerond met basisnoten van jasmijn en wisteria voor een intens vrouwelijke touch.

Deze EdP zit sinds 2018 in mijn collectie. Ik kwam toevallig een oudere blogpost tegen van VeraCamilla waarin ze haar favoriete parfums beschreef. Mijn aandacht werd meteen getrokken door de beschrijving en de verpakking van deze parfum. Tot mijn grote verbazing kwam ik hem enkele weken later tegen in de afprijzing bij de Etos.
De geur is heerlijk poederig, maar heeft wel de eigenschap om snel té overdreven en sterk te zijn. Vaak heb je met 1x sprayen al meer dan genoeg, daardoor doe je ontzettend lang met een flacon. Ik heb zelf de 50ml flacon, die bij Douglas €88,60 euro kost.

Viktor & Rolf Bonbon

De geur beschrijving volgens Viktor & Rolf
In de basis vormt het hout een verrassend evenwicht tussen romige, crèmige, melkachtige sandelhoutnoten en de meer sterkere en donkere ambergeurnoten die doen denken aan bijna te hard gebakken karamel.De karamel blijft in de hele evolutie van de geur present: helder, transparant, knapperig en krokant in de aanzet, soepeler en melkachtiger in het hart, donkerder en intenser in de basis.

Deze parfum zit in mijn collectie sinds begin 2019. Ik had dit geurtje al langer op het oog maar vond hem eigenlijk te duur. Het merk Viktor & Rolf is altijd uitgezonderd bij kortingsacties. Toevallig vond ik hem bij de Bijenkorf wél in de aanbieding omdat er een kerst verpakking omheen zat, echt een gelukje dus. In de doos zaten ook nog een mini douchegel en bodylotion.
Deze geur draag ik voornamelijk in de winter maanden omdat het nogal een ‘zware’ geur is. Daarom vind ik hem dus niet echt geschikt voor de lente/zomer. Deze flacon van 50ml kost bij Douglas €97,29 euro.

Issey Miyake Pleats Please

De geur beschrijving volgens Issey Miyake
Violet heerst in de bloemige hartnoten samen met plezierige en verhelderende pioenrozen en lathyrus. Daarnaast bestaat de geur uit houtnoten van patchouli en cederhout, terwijl de intensere en sensuele vanille de geur verrijkt in de basisnoot.

Deze geur zit pas sinds eind 2019 in mijn collectie, maar deze flacon van 100ml is inmiddels al bijna half leeg. Dit is een vrij zware geur die voornamelijk lekker is in de wintermaanden en als parfum voor avond gelegenheden. Met 1 keer sprayen heb ik het gevoel dat hij niet lang aanwezig blijft, ondanks dat het een EdP is. Ik merk dat ik daarom best veel van deze parfum gebruik. Kwalitatief is het misschien niet de beste parfum om te kopen, maar ik vind de geur zó lekker dat ik het niet erg vind om wat meer te gebruiken. Bij Douglas verkopen ze alleen maar de EdT variant. Wil je toch graag de EdP? Dan kun je deze o.a. kopen via Parfumerie Nederland voor €38,27 euro.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om een keer iets anders te lezen dan reviews over Make-up of Skincare.
Graag hoor ik van jullie wat jouw favoriete geurtje is, en waarom!

Veel Liefs, Stephanie

 

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.