Mijn favoriete producten,  Reviews

Meanail peel off gel nagellak | Review

Sinds kort maak ik mijn eigen gel nagels thuis en hiervoor gebruik ik de spullen van het merk Meanail Paris. Van dit merk mocht ik een peel off versie van gel nagellak testen. Wil je weten wat ik er van vond? Lees dan snel verder.

Wat is peel off gel nagellak?

Peel off gel nagellak is makkelijk in gebruik en daardoor heel geschikt voor beginners. Het heeft het gemak van een gewone nagellak met de voordelen van een gel nagellak. De peel off gel nagellak blijft 7-15 dagen zitten, waardoor je makkelijker en sneller kunt wisselen tussen kleurtjes. Klassieke gel nagellak blijft tot 14 dagen zitten en moet afgeweekt worden met aceton.

Bij peel off gel nagellak heb je geen base en topcoat nodig waardoor je sneller klaar bent met je manicure. Er bestaat wel een peel off twincoat, die je evt kunt gebruiken als base en top coat voor extra stevigheid.
De peel off gel nagellak kun je eenvoudig met warm water van je nagels afweken, en vervolgens als een soort sticker verwijderen. Je hoeft dus niet aan de slag met ( evt. schadelijke ) nagellak removers, die ook nog eens veel tijd in beslag nemen.

In totaal heeft meanail 54 kleuren peel off nagellak op hun eigen website. Momenteel is de pagina nog in het Frans, maar dit wordt zo snel mogelijk vertaald naar het Nederlands. In Nederland kun je de producten van Meanail kopen bij bol.com.

Dit zijn de producten die ik heb mogen ontvangen.

Zoals aangegeven in de intro mocht ik de peel off kit van meanail gratis testen voor het merk. Ik kreeg niet alleen 2 kleuren peel off gel nagellak. maar ook nog een nieuwe Icone UV/LED lamp. Zelf had ik al de klassieke UV lamp van Meanail, maar het uitharden in deze lamp duurt 120 seconden.
In de Icone UV/LED lamp duurt het uitharden maar 30-60 seconden, de helft van de tijd dus.

Hoe gebruik je de peel off gel nagellak

*Uitharden duurt 60 seconden onder een 24W LED-lamp en 120 seconden onder een 36W UV-lamp!

♡ Breng een dunne laag peel off twin coat aan, en hard deze uit.
De bovenstaande stap is optioneel maar niet noodzakelijk!
♡ Breng een laag peel off aan, en hard deze uit.
♡ Breng een tweede laag peel off aan, en hard deze uit.
♡ Breng een dunne laag peel off twin coat aan, en hard deze uit.
♡ Verwijder het plakkerige laagje met een cleaner of wat alcohol.
De bovenstaande stap is optioneel maar niet noodzakelijk!
Geniet vervolgens van 7-15 dagen mooie en glanzende nagels.

Het is echt ontzettend makkelijk in gebruik en de dekking is super goed. Na de eerste laag zie je je eigen nagel eigenlijk al niet meer. Bij de klassieke gel nagellak heb je vaak wel tot 4 laagjes kleur nodig om het volledig dekkend te krijgen. Zelf maak ik wel gebruik van de twincoat, aangezien ik het een fijn idee vind dat de nagellak toch iets beter beschermd is.

Een ijzeren bokkenpoot is absoluut onmisbaar. Je gebruikt het vóór je manicure om je nagelriemen netjes terug te duwen, zodat je een goede ondergrond hebt voor de nagellak. Als je de peel off gaat verwijderen kun je met de bokkenpoot een hoekje van de nagellak ‘oplichten’ zodat je vervolgens de nagellak als een sticker kunt verwijderen.

Na het aanbrengen en uitharden van de nagellak blijft er een plakkerig laagje achter waardoor het lijkt alsof de nagellak niet droog is. In de set krijg je 10 handige cleaner pads waarmee je dit laagje eenvoudig kunt verwijderen.

Inmiddels heb ik zelf al wat kleuren bij gekocht via bol.com, aangezien ik zeer onder de indruk ben van deze gel nagellak. Het is zó makkelijk en snel in gebruik. Zelf ben ik vaak al na een paar dagen uitgekeken op een kleurtje en op deze manier kan ik in een korte tijd van kleur wisselen. Een setje met 3 kleuren kost bij bol.com €19.90 euro. Zelf vind ik dit erg goedkoop aangezien je lang met een flacon doet. Op deze manier is het ook leuk én betaalbaar om eens een ander kleurtje te kopen. Op de originele website, waar tevens veel meer kleuren beschikbaar zijn, kost 1 flacon €14.90 euro exclusief verzendkosten.

Kleur : Flashy Girl
Kleuren : Scandal en Scarlett
Kleur: Scandal

Zoals jullie kunnen zien heb ik al een aantal kleurtjes uitgetest op mijn eigen nagels. Daarnaast heb ik deze peel off gel nagellak ook uitgetest bij mijn moeder, en ook zij is er helemaal weg van. Bij mijn moeder blijft de peel off gel nagellak zelfs tot 14 dagen goed zitten!

De peel off nagellak na het verwijderen

Hoe verwijder je de peel off gel nagellak?

Zoals eerder aangegeven kun je deze gel nagellak gewoon af weken met warm water. Zelf vul ik altijd een bak met warm water en hier laat ik mijn handen 10-15 minuten in weken. Vervolgens verwijder ik de peel off gel nagellak met behulp van een ijzeren bokkenpoot. Je kunt heel makkelijk met de bokkenpoot een hoekje losmaken van de nagellak, en daarna de nagellak gewoon van je nagels aftrekken. Het gaat echt heel makkelijk en kost veel minder tijd dan het weken met een nagellak remover. Na het afweken kun je meteen een nieuw kleurtje aanbrengen.

Ik raad deze peel off nagellak echt aan iedereen aan! Vooral als je een beginner bent en bijvoorbeeld eerst eens wilt testen of gel nagellak wel geschikt is voor jou. Het is goedkoop, makkelijk en snel in gebruik. Ik zal dit product zeer zeker blijven gebruiken in de toekomst.

Ik wil Meanail bij deze heel erg bedanken voor de samenwerking en het toesturen van de producten.

Veel Liefs, Stephanie

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen. Alle reviews zijn niet gesponsord en 100% eerlijk.

13 reacties

 • Janneke Lucas

  Super leuk en mooi geschreven artikel!! Ik vind peel off nagellak super fijn om vaker af te wisselen, na het lezen van jouw artikel wil ik meteen nieuwe kleuren proberen 🙂

 • Eileen

  Hoi, ik heb deze nagellak voor de 1e x geprobeerd en ik was inderdaad heel blij met het resultaat. Het verwijderen was echter een kleine ramp. Sommige stukjes kwamen redelijk goed los, maar ik heb bij verschillende nagels een heel stuk van mijn nagel mee afgetrokken zo! Heeft nog iemand zo’n ervaringen? Mijn nagels zijn nu na 3 maanden bijna terug volledig de oude en ik wil het graag nog een kans geven, maar heb schrik dat ik opnieuw mijn nagels ga beschadigen bij het verwijderen… nog tips en tricks?
  Alvast bedankt!

  • Marga

   Hoi Eileen,

   Ik heb er zelf geen ervaring mee maar heb je precies gedaan zoals in de tekst staat?

   Zoals eerder aangegeven kun je deze gel nagellak gewoon af weken met warm water. Zelf vul ik altijd een bak met warm water en hier laat ik mijn handen 10-15 minuten in weken. Vervolgens verwijder ik de peel off gel nagellak met behulp van een ijzeren bokkenpoot. Je kunt heel makkelijk met de bokkenpoot een hoekje losmaken van de nagellak, en daarna de nagellak gewoon van je nagels aftrekken. Het gaat echt heel makkelijk en kost veel minder tijd dan het weken met een nagellak remover. Na het afweken kun je meteen een nieuw kleurtje aanbrengen.

 • Monique

  Dag,
  Ik heb verschillende gellakken geprobeerd. Ook dipping powder heb ik geprobeerd, dit was zeker geen succes. Ook was ik regelmatig te vinden in nagelsalons. Dit kost best veel geld. Ook omdat ik na twee weken alweer moet omdat mijn nagels hard groeien, ik heb na twee weken alweer een uitgroei… Nu heb ik een aantal flesjes waarmee ik vooruit kan, hoe super is dit:)
  Nu heb ik peell off nagellak gekocht en tot nu toe ben ik heel tevreden. Niet duur, goed dekkend, en supermakkelijk in gebruik. Het “peelen”heb ik nog niet gedaan want het zit er net op. Ik hoop dat dat ook makkelijk gaat. Verder raad ik dit iedereen aan…

  Een tevreden klant!

  • Stephanie

   Beste Monique,

   Ik heb jouw reactie met veel plezier doorgestuurd naar Meanail. Wat fijn om te lezen dat de lakjes zo goed bevallen. Heel veel plezier met het doen van jouw eigen nagels.

   Veel liefs Stephanie

  • Monique

   Dag Stephanie,

   Dank voor de terugkoppeling.

   Ik heb dus geprobeerd om de gellak eraf te halen maar dat ging best moeilijk.
   Ik heb mijn nagels iets opgeruwd , in warm water laten weken (niet de volle 15 minuten) maar kreeg het er niet af.

   Wat doe ik verkeerd? Had ik misschien moeten laten weken in remover? Of heb ik te kort laten weken in warm water?

   Ik hoor het graag

   Groet Monique

   • Stephanie

    Hallo Monique,

    Bij de Peel off lakjes is het niet nodig om de lak op te ruwen. Hoe dikker de laag, hoe makkelijker het zal gaan. Je zou nog kunnen proberen om olie toe te voegen aan het warme water. Goed laten weken en dan proberen met een houten bokkenpootje een hoekje los te krijgen. Zit het nog te vast? Week dan nog een keer, net zolang tot het eraf gaat.

    Groetjes Stephanie

 • Dee

  Beste Stephanie,

  Kan het zijn dat de lak moeilijk te verwijderen is wanneer ik hem heb aangebracht op een opgeruwde acryllaag.
  Had nl. de gellak van mijn acrylnagels afgevijld en vervolgens de twincoat, twee laagjes peel off en weer een laagje twincoat aangebracht.
  Toen ik de lak er af wilde halen heb ik mijn nagels eerst tien minuten in warm water geweekt en vervolgens geprobeerd de lak (zoals voorgeschreven met het bokkepootje) los te “peuteren”. Dit ging heel moeilijk en met hele kleine stukjes, dus toen heb ik de rest er maar afgevijld (wat overigens ook heel moeilijk ging).
  Voor de duidelijkheid, ik serveer de lak niet meteen af hoor, maar ik vraag me gewoon af waar het aan kan liggen.

  Hoop echt dat het aan mij/mijn werkwijze ligt.

  Groetjes,

  Dee

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.