Reviews

Najel red clay mask | Review

Zoals jullie in mijn vorige review al konden lezen ben ik een samenwerking gestart met Anouck van organic body products. Vandaag wil ik jullie wat meer vertellen over het tweede artikel dat ik heb ontvangen om te testen.

Wie is Najel?

Najel is volledig gespecialiseerd in natuurlijke cosmetica op basis van olijfolie en laurierbesolie. Najel biedt verzorgingen voor het lichaam en gelaat waaronder de Aleppo zeep, gefabriceerd volgens artisanale vakkenis in de Syrische stad Aleppo. Deze zeep is het meest bekende product van het merk.

Najel is de natuur van het Oosten van haar bron tot in jouw handen. Najel staat ook voor het delen van kennis binnen de oprechte zoektocht naar eerlijke cosmetica. Najel is voortdurend op zoek naar doeltreffende ingrediënten in het hart van de natuur. De meeste van hun producten zijn gecontroleerd en gecertifieerd door Ecocert Greenlife voor een betere traceerbaarheid van de ingrediënten in het product.

Najel rode klei masker

Dit leuke kleimasker mocht ik testen voor de webshop van Anouck. De red clay van Najel is samengesteld uit fijn poeder dat dient als de perfecte basis voor gezichtsmaskers. De klei is rijk aan mineralen en biedt een diepe reinigende werking. Rode klei brengt tevens de huid in balans en kalmeert. Dankzij zijn hoge absorbtie eigenschappen zuivert het op een efficiënte manier alle huidsoorten zelfs de hele gevoelige. Het laat de vermoeide huid weer stralen. Dit kleimasker is voorzien van het Ecocert keurmerk.

Het kleipoeder kun je op verschillende manier gebruiken zoals ;
-> Gezichtsmasker
-> Haarmasker
-> Circulatie stimulerend bad

Online zijn meerdere ‘recepten’ te vinden waarin je dit kleipoeder kunt verwerken. Zelf gebruik ik het alleen als gezichtsmasker.

Het kleipoeder gemengd met water

Omdat dit masker in poedervorm geleverd wordt, is het de bedoeling dat je er zelf een écht masker van maakt. Dit doe je door het kleipoeder te mengen met water. Op de pot zelf staat dat je 3 theelepels klei moet mengen met 2 theelepels water. Bij het eerste gebruik heb ik deze verhouding aangehouden zoals te zien op bovenstaande foto. Het masker is zó spaarzaam in gebruik, dat ik eigenlijk veel te veel gemaakt had voor mij alleen en daarom kon mijn partner ook nog genieten van een heerlijk masker. Ik raad dus aan om eerst te beginnen met 2 theelepels kleipoeder en 1 theelepel water omdat er anders te veel overblijft en dat is natuurlijk zonde.

Het masker direct na applicatie

Het masker is heel makkelijk aan te brengen met behulp van een kwast of gewoon ouderwets met je vingers. Het heeft niet echt een geur wat ik zelf wel prettig vind.
Na het aanbrengen laat je het masker 10-15 minuten intrekken. Het masker droogt heel snel op en voelt erg strak aan op de huid, daarom heb ik het er de eerste keer al na 10 minuten afgehaald. Inmiddels heb ik het masker al vaker gebruikt en ben ik er wat meer aan gewend. Daarom laat ik het masker nu wel gewoon 15 minuten inwerken.

Het masker na 10 minuten

Het masker is eenvoudig te verwijderen met een washandje en warm water. Na gebruik zag mijn huid er stralend uit. Wel voelde mijn huid wat droog aan wat natuurlijk normaal is na een kleimasker. Ik raad iedereen daarom ook aan om na gebruik van een kleimasker een voedend serum en/of een goede créme te gebruiken. Dit zorgt ervoor dat er weer wat hydratatie terug komt, en je huid niet meer droog en trekkerig aanvoelt.

Eind conclusie

Zelf ben ik positief verrast over dit masker. Toen ik de pot voor het eerst openmaakte en het losse poeder zag wist ik niet zo goed wat ik er van moest denken. Zelf had ik nog geen ervaring met dit soort maskers en ik wist dus niet wat ik er van moest verwachten.
Toen ik het masker de eerste keer ging maken kwam ik er achter dat ik het stiekem wel heel leuk vind om zelf mijn eigen masker in elkaar te knutselen. Omdat je maar heel weinig kleipoeder nodig hebt gaat een verpakking van 150gram erg lang mee. Na gebruik van het masker zie je daadwerkelijk dat het iets gedaan heeft voor de huid en dat is voor mij heel belangrijk.

Het masker is te koop op de website van organic body products.
Voor een verpakking van 150 gram betaal je €6.95 euro en dit is naar mijn mening absoluut niet duur omdat je er heel veel maskers mee kunt maken.

Om de samenwerking met Anouck te vieren hebben wij een leuke kortingscode voor iedereen die graag iets wilt bestellen in de webshop. Met de code; Stephanie15 krijg je 15% korting op je hele bestelling, hoe leuk is dat!

Veel liefs, Stephanie

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen. Alle reviews zijn niet gesponsord en 100% eerlijk.


Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.