Reviews

Mitomo Tea Tree mask | Review

Een tijdje geleden heb ik een aantal sheet maskers gekregen van het japanse merk mitomo. Ik heb inmiddels 1 van de maskers gebruikt en in deze review vertel ik jullie wat ik van het masker vond.

Als eerste ben ik het tea tree essence masker gaan testen omdat deze mij het meeste aansprak. Ik maak zelf ook veel gebruik van tea tree in mijn dagelijkse skincare routine en was erg benieuwd naar het effect van dit masker. Tea Tree heeft antibacteriรซle eigenschappen die de huid reinigen, het helpt huiduitslag en onzuiverheden te bestrijden, en hierdoor voelt de huid zacht en schoon aan.

Dit claimt het masker te doen voor je huid

 • rustgevend effect
 • antioxidant
 • infectiebesparende voordelen
 • antibiotische eigenschappen
 • het bestrijden van huiduitslag en onzuiverheden
 • huid voelt zacht en schoon aan na gebruik

Het masker heeft een prettige geur, normaal kan de geur van tea tree erg overheersen omdat dit een hele sterke geur heeft maar dat is bij dit masker gelukkig niet het geval. Het masker heeft inderdaad een rustgevend effect op de huid als je het hebt aangebracht.
Mijn huid voelde na gebruik inderdaad zacht aan en zag er schoon en gelijkmatig uit.

foto is afkomstig van mitomo zelf

Hoe gebruikt je dit masker?

 1. Na het reinigen van je huid, maak je je gezicht glad met een toner.
 2. Haal het masker uit de verpakking en vouw het uit.
 3. Breng het masker op je gezicht aan en verdeel het gelijkmatig met je gezichtscontour.
 4. Laat het masker 20-30 minuten op je gezicht rusten.
 5. Als de aanbevolen tijd voorbij is, verwijder je het masker van je gezicht en masseer je het gezicht met de resterende essentie om ervoor te zorgen dat alles goed in de huid trekt

Wat mij zelf heel erg opviel was dat het ontzettend lastig was om het masker open te vouwen. Het masker is echt doordrenkt met essence (wat natuurlijk alleen maar goed is). Na een paar minuten geprobeerd te hebben het masker goed op mijn gezicht te laten aansluiten heb ik het opgegeven en het maar gelaten zoals het was. Bij mijn ogen was naar mijn idee de ruimte te klein en bij mijn kin te groot. Dit had wat mij betreft anders om gemogen, omdat je tea tree liever niet dicht bij je ogen wilt hebben. Dit resulteerde dan ook in tranende ogen. Ik heb vooral veel onzuiverheden op mijn kin en had het prettiger gevonden als het masker daar beter op had aangesloten. Wellicht is het mijn fout geweest en moet ik gewoon nog leren hoe ik deze maskers het beste kan aanbrengen.

Mijn eind conclusie

Ik ben op het aanbrengen van het masker na ontzettend positief over dit masker. Ik heb echt het gevoel dat het iets voor mijn huid heeft gedaan, en dit vind ik heel belangrijk. Zoals eerder aangegeven vind ik het prettig dat de geur niet te overheersend aanwezig is. Mijn huid voelt heel zacht aan na gebruikt van dit masker, ook heb ik het idee dat mijn huid er heel gelijkmatig uitziet. De roodheid die ik normaal heb is ook iets minder geworden. Ik zal dit masker in de toekomst zeker nog een keer aanschaffen en gebruiken, zeker als mijn huid veel onzuiverheden heeft.

Dit masker is te o.a. te koop bij Glamfoxbeauty voor โ‚ฌ6.95 euro.
Met de code STEPHANIE10 krijg je nu tijdelijk 10% korting op je hele bestelling.

Graag hoor ik van jullie of je bekend bent met dit masker, en wat jou ervaringen hiermee zijn. Mocht je nog tips voor mij hebben over hoe ik dit masker het beste kan aanbrengen dan hoor ik dit ook heel graag.

Liefs, Stephanie

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen. Alle reviews zijn niet gesponsord en 100% eerlijk.
Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.