Reviews

I Coloniali | Review

Onlangs kreeg ik namens Leijtens beauty import een leuk pakketje toegestuurd met producten van het Italiaanse merk I Coloniali. In deze review laat ik je zien welke producten ik mocht testen, en wat ik van de producten vind.

De producten die ik mocht testen.

Wie is I Coloniali ?

Het iconische Italiaanse huidverzorgingsmerk I Coloniali incarneert historische apothekersgeheimen die zijn gecreëerd op basis van kostbare specerijen en kruiden en combineert deze met moderne moleculaire wetenschap. Het merk houdt eeuwenoude tradities en een uniek Italiaans erfgoed in leven door gebruik te maken van de schoonheidsremedies van de Italiaanse Maestri Speziali, meesters in het selecteren en mengen van de natuur voor genezing en schoonheidsdoeleinden.

I Coloniali is op de natuur geïnspireerd en in de basis van elk product zijn markante, waardevolle ingrediënten terug te vinden. Ontdek de kracht van rijke, tijdloze ingrediënten zoals mirre, saffraan, zwarte rijst en lotus, gecombineerd met de kracht van hedendaagse technologieën.

Dit merk is in Nederland verkrijgbaar bij Douglas.

Hydra brightening perfecting light emulsion met SPF 15

Deze niet vettige emulsie met ultra lichte textuur maakt van deze formule het perfecte hydratatie product voor de normale en gecombineerde huid, dit dankzij gemicroniseerd rijstpoeder met anti-vet en perfectionerende eigenschappen.

De formule bevat een speciale mix van zwarte rijstextract en engelwortel, die in de Oosterse geneeskunde wordt gebruikt om hun regenererende en verhelderende voordelen, en hyaluronzuur om een optimale vochtbalans van de huid te behouden zodat de huid jonger oogt. Een SPF filter beschermt de huid tegen schade door zonnestralen.

Deze emulsie is geschikt voor een normale tot gecombineerde huid en kan zowel in de ochtend als in de avond worden aangebracht.
Zelf heb ik deze emulsie overdag gebruikt onder mijn make-up. Het heeft een hele prettige geur en is licht van structuur. 1 pompje is genoeg voor het hele gezicht, hierdoor is het een heel zuinig product. Het voelt niet zwaar aan op de huid en het geeft een gehydrateerd gevoel. Ik heb geen problemen ondervonden met het aanbrengen van make-up nadat ik deze emulsie had gebruikt. Zelf ben ik zeer positief over dit product en ik zal het daarom ook in de toekomst blijven gebruiken.

Deze Perfecting Light Emulsion is verkrijgbaar bij douglas. Voor een flacon van 50 ml betaal je €44.20 euro.

Hydra Brightening Thirst Quench Sleeping Mask

Dit ultra lichte sleeping masker versterkt het effect van hydraterende en verhelderende verzorging. Het resultaat? Wakker worden met een huid die er fris en goed uitgerust uitziet!

De waterachtige textuur laat voortdurend actieve ingrediënten vrij, waardoor het juiste hydratatie niveau wordt bereikt. De formule is bijzonder rijk aan krachtige hydraterende en regenererende stoffen zoals hyaluronzuur, een rimpelopvullend ingrediënt dat de zichtbare signalen van huidveroudering voorkomt, en de exclusieve mix van zwarte rijst en engelwortel die al in de oude Oosterse geneeskunde werden gebruikt om hun regenererende en huidverhelderende eigenschappen.
De huid is vernieuwd en ongelooflijk stralend.

Dit masker is geschikt voor alle huidtypen en op 2 manieren te gebruiken.

Voor een beautyflash effect: gelijkmatig op de huid aanbrengen en 30 minuten laten inwerken. Vervolgens eventueel residu met een wattenschijfje afnemen.

Voor een dorstlessend effect tijdens de nacht: op de schone huid aanbrengen en laten inwerken tijdens de nachtrust. Eén à tweemaal per week gebruiken. Breng een vollere laag van het masker aan als de huid extra droog voelt.

Zelf gebruik ik het altijd als een masker gedurende de hele nacht aangezien je daarmee, naar mijn idee het beste effect bereikt. Het heeft een dikkere structuur dan een normale creme maar toch voelt het lichter aan omdat de textuur waterachtig is.
Dit masker heeft precies dezelfde geur als de light emulsion die ik hierboven heb beschreven. Het is een hele frisse aangename geur die niet te sterk of overdreven is. Zelf breng ik altijd een royale laag aan van dit masker omdat ik het prettig vind om het masker ’te voelen’ op mijn huid. Gedurende de nacht trekt het masker volledig in de huid. Als ik de ochtend erna in de spiegel kijk is mijn huid stralend en gehydrateerd, precies zoals het beloofd. Ik vind het jammer dat je het maar 2x per week mag gebruiken want het is een heerlijk masker. Naar mijn idee een absolute aanrader.

Deze sleeping mask is verkrijgbaar bij Douglas. Voor een flacon van 75ml betaal je €36.00 euro.

Invigorating & Toning Revitalizing Thai Shower Cream

Deze uiterst frisse douchecrème is verrijkt met verkoelende bestanddelen en hibiscus en ginkgo-extract, die de huid verfrissen en soepel houden. Dit product biedt de sensatie van een tropische waterval en laat de huid langdurig fris voelen. Een heilzame bron van energie die een positieve boost geeft aan je dag.

Deze douchecrème is naar mijn mening een mix tussen een gel en een crème product, het voelt net zo licht als een douchegel maar ziet uit als een douchecrème. Het heeft een aparte kruidige geur die ik nergens aan terug kan herleiden. De hele badkamer ruikt naar een spa resort als je klaar bent met douchen, Heerlijk! Ik denk wel dat deze geur niet voor iedereen is weg gelegd, je moet er echt van houden.Deze douchecrème schuimt heel makkelijk op waardoor je niet veel nodig hebt. Dit betekend dat het product best wel lang mee gaat. Na het douchen voelt mijn huid gehydrateerd en zacht aan, voor mij is het daarom ook niet nodig om nog een extra body product te gebruiken voor het voeden van de huid. Ook dit product is een echte aanrader in mijn ogen.

Deze douchecrème is verkrijgbaar bij Douglas. Voor een flacon van 250ml betaal je €17.00 euro en voor een flacon van 500ml betaal je €24.70 euro.

Zoals je hebt kunnen lezen heb ik geen negatieve punten kunnen vinden in bovenstaande producten. Ik vind ze allemaal heerlijk en prettig in gebruik. In de toekomst zal ik zeker nog meer producten van dit merk gaan testen.

Veel Liefs, Stephanie

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen. Alle reviews zijn niet gesponsord en 100% eerlijk.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.