Reviews

Balm Balm deep cleansing balm | Review

Onlangs ben ik een samenwerking gestart met Anouck. Voor haar website Organic body products test ik enkele producten in ruil voor een eerlijke review. Vandaag vertel ik jullie iets meer over mijn ervaring met een van de producten die ik heb ontvangen.

Anouck heeft haar eigen website met 100% organic body producten zoals skincare, bodycare en make-up. Alle producten die op de website staan zijn eerst door haar zelf getest. Als een product niet voldoet aan haar hoge kwaliteitseisen komt het ook niet in de webshop. Ook schrijft zij een blog over alle producten die ze test.
Ik heb enkele producten uit de webshop gekregen om uit te testen, want niet iedere huid is hetzelfde. Zelf heb ik een gecombineerde huid met neiging tot acne. Een goede reiniging is daarom voor mij zeer belangrijk. Ik kreeg van Anouck de Balm Balm frankincense deep cleansing balm toegestuurd en ik vertel jullie graag wat ik er van vind.

Balm Balm in het kort

Glenda Taylor was de oprichter van het merk Balm Balm. Ze was aromatherapeut, parfumeur en adviseur voor natuurlijke formuleringen. Ze richtte Balm Balm op, een 100% biologisch huidverzorgingsbedrijf in 2005. Balm Balm is het resultaat van Glenda’s droom om een betaalbaar 100% biologisch huidverzorgingsprogramma te creëren met een brede distributie.

Over de cleansing balm

Deze cleansing balm is gebaseerd op het ingrediënt frankincense oftewel wierook en dit staat bekend om zijn verjongende effect op de huid. De frankincense lijn bestaat uit meerdere producten. De cleansing balm is gemaakt van 100% biologische ingrediënten waaronder sheabutter. Ook zit er calendula in, dit verzacht de huid. Grapefruit zorgt voor een verfrissend effect. Zelf probeer ik steeds meer te letten op de de ingrediënten in een product, daarom vind ik het echt een pluspunt dat alle ingrediënten in deze cleansing balm biologisch zijn. De balm is geschikt voor ieder huidtype maar in het bijzonder voor de droge en rijpere huid. Het product is zo samengesteld, dat zelfs mensen met een zeer gevoelige huid dit product gewoon kunnen gebruiken.

Deze cleansing balm is te koop bij organic body products voor € 11.95 euro

Wat vind ik van dit product?

Zelf ben ik iemand die altijd heel sceptisch is geweest over de werking van een cleansing balm. Ik heb normaal altijd een uitgebreide reinigingsroutine die meerdere stappen bevat. Het was voor mij daarom ook moeilijk voor te stellen dat deze cleansing balm het enige zou zijn wat je nodig hebt. Eerst heb ik mijn ogen gereinigd met een oogmake-up remover en daarna heb ik de cleansing balm erbij gepakt. Met behulp van een spateltje heb ik wat product eruit gehaald en tussen mijn handen laten smelten. Dit heb ik vervolgens goed gemasseerd over mijn hele gezicht. De balm heeft een hele zachte maar toch rijke textuur en voelt prettig aan op de huid. De geur vind ik zelf niet heel erg lekker maar daar kan ik mij in dit geval makkelijk overheen zetten.

de textuur van de cleansing balm

Nadat ik de balm overal goed had ingesmeerd, heb ik het eraf gehaald met behulp van een speciale make-up remover doek, die ik had nat gemaakt met warm water. Mijn make-up verdween als sneeuw voor de zon en mijn huid voelde gelijk heel zacht en gehydrateerd aan. Zo sceptisch als ik was heb ik natuurlijk wel nog even een wattenschijfje met micellair water over mijn gezicht gehaald om te kijken of ook wel écht alle make-up weg was , tot mijn stomme verbazing kwam er geen enkele viezigheid meer van mijn gezicht af! Normaal ben ik altijd in de weer met meerdere wattenschijfjes en doeken om mijn gezicht schoon te maken en nu was ik met een beetje oogmake-up remover en een doek klaar, ongelooflijk!

De eind conclusie

Het zal vast niet als een verassing komen als ik zeg dat ik helemaal verliefd ben geworden op dit product. Het is zo ongelofelijk makkelijk in gebruik! Mijn huid voelt na gebruik schoon, zacht en gehydrateerd aan. Ik heb het product nu meerdere avonden achter elkaar gebruikt en mijn huid reageert er heel goed op. Dat is in het verleden, met andere producten, wel eens anders geweest. Het product is zuinig in gebruik want je hebt maar heel weinig nodig. Deze cleansing balm heeft een vaste plek gekregen in mijn dagelijkse avondroutine en als deze pot leeg is koop ik meteen weer een nieuwe!

Om de samenwerking met Anouck te vieren hebben wij een leuke kortingscode voor iedereen die graag iets wilt bestellen in de webshop. Met de code; Stephanie15 krijg je 15% korting op je hele bestelling, hoe leuk is dat!

Veel liefs, Stephanie

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen. Alle reviews zijn niet gesponsord en 100% eerlijk.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.