Reviews

Tiindi Skinfood | Review

Een aantal maanden geleden zag ik veel leuke berichten voorbij komen over het merk Tiindi. Op we are eves werden veelbelovende reviews geschreven en mijn interesse was daardoor meteen gewekt. Tiindi was zo lief om mij wat producten toe te sturen om uit te testen. In deze review ga ik jullie wat meer vertellen over het merk en de producten die ik mocht testen.

Founders Mira en Matty.

Wie is Tiindi en wat is hun visie?

Tiindi betekent sheabutter in het Gambiaans. De Afrikaanse bevolking ontdekte dit geheime ingrediënt in de noten van de Boom des Levens, ook wel Karité boom genoemd. De heilzame boter is sinds eeuwen geroemd en geëerd door haar bijzonder heilzame en helende werking voor de huid. Alle producten van Tiindi bestaan uit plantaardige oliën en onbewerkte, biologische sheabutter.

Sheabutter zit bomvol vitamine A, E en F. De werkende stoffen zorgen voor intensieve hydratatie, verbetering van de bloedsomloop en optimale elasticiteit van de huid. In Nederland grote en commerciële merken gebruiken veelal geraffineerde sheabutter. Omdat de pure sheabutter haar bijzondere werking verliest tijdens het bewerkingsproces, bieden deze producten niet haar beroemde voordelen. Daarom gebruikt Tiindi alleen het pure product direct uit de noten van de boom, zonder enkele bewerking.

Niet alleen de verzorgingsproducten maar ook de verpakkingen van Tiindi zijn gemaakt van milieuvriendelijke materialen. Tiindi gebruikt hoogwaardig violet glas voor haar verpakkingen. Dit zorgt voor een goede houdbaarheid van de producten en bescherming tegen UV licht. Alle potten en flessen van Tiindi zijn van recyclebaar glas.

Tiindi wil een wereld van bewustzijn en respect voor natuurlijke gezondheid en schoonheid creëren. Door te kiezen voor de producten van Tiindi, met enkel natuurlijke ingrediënten, zonder bewerking en dus zonder waterverspilling, gebruik van vervuilend plastic en giftige chemicaliën, dragen we samen bij aan gezonde leefomstandigheden. En een gezonde stralende huid.

Tiindi 100% raw, 0% fake – Super natural skinfood

Welke producten heb ik ontvangen?

Na mijn research over het merk was ik erg geinteresseerd in twee soorten facecreams. De variant ’the one’ en de variant ‘rose’.
Tiindi maakt verschillende soorten producten waaronder :

– Gezichtscreme’s
– Body Butters
– Reinigings producten voor het gelaat
– Mini varianten om mee te nemen op vakantie

Tiindi rose face cream

Rose facecream

De rose facecream is geschikt voor alle huidtypes. Deze creme houdt de huid elastisch en verbetert celregeneratie. Voedt en beschermt de huid tegen invloeden van buitenaf. Rose is rijk aan onverzadigde essentiële vetzuren en is te gebruiken als dag- en nachtcrème.
Zoek je een crème die de huid stevig en jong houdt, dan is dit de perfecte keuze!

De textuur van Rose facecream

Ingrediënten rose facecream

Shea butter, Rozenwater, Komijnzaadolie, Arganolie, Komkommerolie, Bijenwas, Baobabolie, Calendulaolie, Sint-janskruidolie, Vitamine E-olie, Jasmijnolie, Lecithine, Kappa carrageenan, Mirte-olie, Magnolia-olie
Zoals je kunt zien zijn het allemaal natuurlijk ingrediënten.

Rose facecream is verkrijgbaar bij Tiindi en kost €42.95 euro voor 50ml

Wat vind ik van Rose facecream?

Deze facecream heeft een heerlijke geur en een vaste structuur. Zodra je de crème met het spateltje uit het potje haalt en op je handen smeer begint het meteen te smelten en verandert het terug in een olie. Deze crème gebruik ik meestal als dagcrème. De crème gaat perfect samen met mijn make-up aangezien hij goed in de huid trekt. Mijn huid voelt zacht en gehydrateerd aan na gebruik.

Tiindi the one facecream

Tiindi the one facecream

The One is zeer geschikt voor de normale en droge huid. Houdt vocht vast, hydrateert én voedt de huid intensief. Bevat antioxidanten en heeft een antibacteriële werking. The One is te gebruiken als dag- en als nachtcrème.

Textuur tiindi the one

Ingredienten the one facecream

Shea butter, Kokosolie, Arganolie, Jojoba/Kamilleolie, Abrikoosolie, Tarwekiemolie, Avocado-olie, Vanilleolie, Bijenwas, Vitamine E-olie, Rozemarijnolie, Mandarijnolie, Bittere-sinaasappelolie.
Zoals je kunt zien zijn het allemaal natuurlijk ingrediënten.

The one facecream is verkrijgbaar bij Tiindi en kost €38.95 euro voor 50ml

Wat vind ik van the one facecream?

Deze facecream is veel rijker dan de rose variant. Daarom gebruik ik deze crème ook alleen maar in de avond. Overdag is hij mij te ‘vettig’ om onder mijn make-up te dragen. De textuur is minder vast dan rose, het lijkt haast een beetje op mousse.
Als ik ’s morgens opsta voelt mijn huid heerlijk zacht en is de crème nog steeds zichtbaar op mijn huid aanwezig. Een groot deel trekt in maar er is een klein beetje wat achter blijft op de huid. Zelf heb ik hier geen moeite mee aangezien ik iedere ochtend mijn gezicht reinig met een facewash.

Gebruiksaanwijzing en bewaaradvies van tiindi facecreams

Was altijd eerst je handen, neem met een schoon spateltje een kleine hoeveelheid (meer kan altijd) crème uit het potje. Wrijf dit tussen je handen totdat het smelt. Dep de crème op je voorhoofd, wangen, kin, nek en decolleté. Masseer deze gebieden op je eigen manier in en geniet van het moment. Alle ingrediënten doen daadwerkelijk iets voor de huid.

Bewaaradvies: Bij voorkeur koel en droog bewaren. Maximaal kamertemperatuur. Bij hogere temperaturen kan het product van structuur veranderen. Dit doet niets af aan de werking.

– De pot is van violetglas, deze beschermt tegen (zon) licht en draagt bij aan een betere houdbaarheid.
– De pot is recyclebaar voor eigen kruiden of oliën.
– Dierproefvrij.

Ik raad de producten van Tiindi absoluut aan en hoop in de toekomst nog meer producten te kunnen testen en gebruiken.

Veel liefs,
Stephanie

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen. Alle reviews zijn niet gesponsord en 100% eerlijk.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.