Reviews

Ecocera | Review

Onlangs kreeg ik een onwijs leuk pakket toegestuurd door GlamfoxBeauty. In dit pakket zaten o.a. enkele make-up items van het merk Ecocera. Graag wil ik jullie wat meer over het merk en de producten die ik heb ontvangen vertellen.

Wie is Ecocera?

Het merk ECOCERA is gecreëerd om veilige en effectieve huidverzorging met natuurlijke cosmetica uit de natuur te maken. Het merk komt oorspronkelijk uit Polen maar is tegenwoordig ook in Nederland verkrijgbaar. Ze maken producten met grondstoffen direct uit de natuur. Daarom beperken ze het aantal cosmetische vulstoffen tot een minimum of gebruiken zij deze helemaal niet. Ze vermijden synthetische ingrediënten die niet alleen zorgwaarden missen, maar zelfs schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid.

Het doel is om alleen natuurlijke en effectieve cosmetica te creëren die de conditie en het uiterlijk van de huid veilig ondersteunt. Bij het ontwerpen van cosmetica streven ze ernaar om het hoogste gehalte aan ingrediënten te verkrijgen met gerichte en bewezen actie. Hun beste bron is en blijft altijd de natuur. Ze gebruiken eeuwenoude tradities van over de hele wereld en bewezen recepten, gecreëerd dankzij de rijkdom van de natuur om ons heen.

De producten van Ecocera zijn in Nederland te koop bij GlamfoxBeauty.

Waarom kun je beter kiezen voor natuurlijke cosmetica?

Het grote voordeel van natuurlijke cosmetica is de veiligheid van het gebruik en een gezonde huidverzorging die het natuurlijke ritme niet verstoort. 

Natuurlijke cosmetica:

 • Zijn veilig en worden goed verdragen door de huid.
 • Stimuleren effectief huidfuncties, de vernieuwing en regeneratie ervan.
 • Zijn vrij van irriterende stoffen.
 • Bevatten geen SLS en SLES (reinigingsmiddelen die de lipidelaag van de huid beschadigen).
 • Bevatten geen PEG (synthetische stoffen die water en vetten combineren).
 • Bevatten geen parabenen (conserveermiddelen die de duurzaamheid van cosmetica verlengen).
 • Bevat geen paraffine of siliconen (minerale oliën verkregen door verwerking ruwe olie).
Foto is afkomstig van Ecocera

Ecocera Bronzers

De bronzers van Ecocera bevatten een natuurlijke, ecologische formule op basis van een extract van walnootschillen, verrijkt met olie uit zonnebloempitten en carnaubawas, met de toevoeging van vitamine E en minerale pigmenten, met een subtiele geur van witte thee. Het maakt de huid zijdezacht. Veroorzaakt geen irritatie, droogt de huid niet uit.
De bronzers :

 • Zijn vegan, hypoallergeen, en bevatten geen parabenen
 • Geven een sprankelend bruin effect en benadrukden de warme tinten in de huid.
 • Bevatten minerale pigmenten, walnootextract, natuurlijke wassen en oliën, en vitamine E
 • Maken de huid optisch glad en maskeren oneffenheden, waardoor het licht subtiel wordt verspreid over de huid.
 • Hydrateren, versterken en voeden de huid, verstopt de poriën niet
 • Zijn fluweelachtig en uiterst eenvoudig aan te brengen.

In totaal zijn er 4 bronzer varianten : Bali Thai , India en Peru.
De 3 subtiel sprankelende kleuren: BALI, THAI en INDIA zijn zo gemaakt dat ieder van ons zich mooi kan voelen, ongeacht leeftijd en huidskleur. 
De vierde, matte PERU Bronzer is een kleur die perfect geschikt is voor elke teint, gemaakt om het gezicht te vormen en de sterke punten te benadrukken. De bronzers zijn te gebruiken om het gezicht te bruinen en contouren te benadrukken.

De bronzers hebben een verkoopprijs van € 17,95 maar zijn momenteel in de aanbieding voor €15.95 bij GlamfoxBeauty.

Deze foto is afkomstig van Ecocera

Ecocera pressed powders

Er zijn in totaal 4 soorten pressed powders te koop van Ecocera. De varianten zijn : Banana, Bamboo, Rice en Barley.
Iedere variant poeder heeft een andere werking op het gezicht. Iedere verpakking komt met een handig spiegeltje en een handige applicator. Hieronder beschrijf ik de werking van iedere variant poeder apart.

Banana Pressed Powder is bedoeld voor de droge, gevoelige huid met een neiging tot roodheid. Is Semi-transparant, hypoallergeen, bevat geen parabenen, en veroorzaakt geen irritatie of een droge huid. Zijn subtiel gelige kleur past zich aan elke huidskleur aan, vermindert roodheid en egaliseert de huidtint.
Het banaan-extract bevat de vitamines B, A, E, C en PP die de huidverjonging versnellen, antioxiderende en hydraterende eigenschappen hebben, die urenlang een comfortabel gevoel geven.

Rice Pressed Powder is een handige matterende cosmetica, perfect voor snelle retouches gedurende de dag. De formule is gebaseerd op een rijstzetmeel dat al eeuwen in huidverzorging wordt gebruikt.Het is licht en transparant, laat geen witte waas achter op de huid, egaliseert perfect de teint, en veroorzaakt geen irritatie of droogheid.Het geeft de huid zijdezachtheid, absorbeert overtollig talg, geeft een langdurig mat effect en zorgt voor een mooie en gezonde uitstraling.

Bamboo Pressed Powder is een handig matterend product, perfect voor snelle applicatie en touch-ups gedurende de dag.Het is gemaakt van jonge Indiase bamboescheuten – de meest zachte en rijkste actieve ingrediënten daarvan, en is in staat om talg en vocht sterk te absorberen met een rustgevend en verzorgende effect. Perfect voor de vette en gecombineerde huid vanwege het hoge gehalte aan bamboe siliciumdioxide. Werkt zeer goed bij hoge temperaturen of bij matterende zonnebrandmiddelen. Laat de huid zijdezacht en mat aanvoelen.

Barly pressed powder absorbeert effectief overtollig talg, zorgt voor langdurige mattering van de huid en geeft het een mooie en natuurlijke uitstraling. Het fixeert make-up voor de hele dag, waardoor de huid er tot 16 uur fris en stralend uitziet. Het is licht, transparant, laat geen witte waas achter op de huid, maar egaliseert de huidtint perfect. Benadrukt droge plekken op de huid, hoopt zich niet op in groeven en rimpels. Verstopt de poriën niet, veroorzaakt geen irritatie, droogt de huid niet uit.

De pressed powders hebben een verkoopprijs van € 15.95 maar zijn momenteel in de aanbieding voor €11.95 bij GlamfoxBeauty.

Wat vind ik van de producten die ik heb ontvangen?

Zelf heb ik de bronzers in de varianten Bali en Peru ontvangen en de pressed powder in de variant banana. Deze producten gebruik ik nu iets langer dan 1 week en ik ben er zeer enthousiast over.

De Bali bronzer is voor mij iets te donker en bevat naar mijn smaak teveel glitter. In mijn ogen is het meer een highlighter dan een bronzer. De kleur daarentegen is wel ontzettend mooi en daarom heb ik besloten de bronzer te gebruiken als oogschaduw en dat werkt perfect.

De Peru bronzer is echt mijn favoriete product. De kleur is heel subtiel en past naar mijn mening bij bijna iedere huidskleur.De bronzer bevat veel pigment maar ondanks dat brengt het wel heel gelijkmatig aan en is deze makkelijk op te bouwen naar een intensere kleur.

De Banana pressed powder werkt voor mijn huid heel goed. Ik gebruik dit poeder vooral onder mijn ogen om mijn huidtint iets egaler te maken. Het is zuinig in gebruik en heeft een subtiele gele kleur die makkelijk met de huid samensmelt.

Graag wil ik Ecocera en GlamfoxBeauty bedanken voor het toesturen van deze producten.
Mochten jullie nog vragen of tips hebben laat deze dan vooral achter in een reactie onder dit bericht.

Veel Liefs, Stephanie

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen. Alle reviews zijn niet gesponsord en 100% eerlijk.


Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.